Gazdaság

A Sita szlovák cég Óbecsén szeretne erőművet építeni

TV Bečej Redakcija | 2016. április. 18. | 15:10 | Gazdaság

A Sita szlovák vállalat képviselői tegnap együttműködési megállapodást írtak alá Vuk Radojevićtyel, Óbecse polgármesterével, amiben lefektették egy agrártevékenységet szolgáló kogeneratív erőmű megépítésének a feltételeit.

Egy ráktenyésztési medence és üvegház kialakításáról van szó, amivel a Sita vállalat már foglalkozik egy ideje az Európai Unióban. A beruházás értékét 20-30 millió euróra becsülik, és Óbecsének száz új munkahelyet jelentene.

Radojević szerint ez a beruházás nem valósulhatna meg, ha az önkormányzat 2012-ben nem fektetett volna az ipari zóna infrastruktúrájába csaknem félmilliárd dinárt. Ennek köszönhetően az óbecsei község versenyképes lett a többi önkormányzattal, aminek a célja a hazai és a külföldi befektetők idevonzása – jelentette ki a polgármester.

Óbecsét a múlt héten egy külföldi autóipari befektető is meglátogatta, de Radojević az üzleti etikára hivatkozva nem akarta elárulni, hogy melyik vállalatról van szó. Annyit közölt csupán, hogy amennyiben az önkormányzat igyekezetét siker koronázza, ez a beruházás az óbecsei gazdaság újjászületését fogja jelenteni.

A Sita szlovák cég Óbecsén szeretne erőművet építeni
Még több hír ebből a kategóriából