Közélet

Emléktáblát emeltek az I. Világháború áldozatainak Péterrévén

TV Bečej Redakcija | 2016. szeptember. 11. | 18:34 | Közélet

Az I. Világháborúban elesett áldozatok tiszteletére emléktáblát avattak fel múlt pénteken Péterrévén, a falusi katolikus temetőben. A táblán 234 magyar, szerb, zsidó és más nemzetiségű személy neve szerepel. A történelmi emlék a Fiatalok a falunkért Ifjúsági csoport kezdeményezésének köszönhetően került megvalósításra, azzal a céllal, hogy a lakosok elődeinek hősi emléke ne merüljön feledésbe.

A kezdeményezés a várpalotai Trianon Múzeum Alapítvány és a budapesti Keskenyúton Alapítvány anyagi támogatásának köszönhetően, valamint a jótékony helyi lakosok segítségével valósult meg. Az ünnepi beszédek után a program a könyvtárban folytatódott, ahol Molnár Tibor könyvének bemutatóján vehetett részt a közönség, mely egyébként hozzájárult a fiatalok kutatómunkájához is. A kötet az egész Bácskai Tiszamente régió elesett hőseinek nevét tartalmazza.

A hősök előtt lerótta tiszteletét Baranyi László plébános, valamint Óbecse község lakosai is, akik koszorúval tisztelték meg az emléktáblát.

A Fiatalok a falunkért Ifjúsági csoport elnöke, Szabó Attila elmondása szerint, egy év munka és szervezés után, végre sor került az emléktábla felavatására, melynél a falusiak mostantól virággal róhatják le tiszteletüket, illetve megemlékezhetnek azon elesett hősökről, melyeknek utódjai ma is Péterrévén élnek.

Emléktáblát emeltek az I. Világháború áldozatainak Péterrévén

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából