Gazdaság

Szerbia miniszterelnöke megnyitotta a Knott Autoflex Yug új üzemét

TV Bečej Redakcija | 2017. február. 1. | 15:45 | Gazdaság

Szerbia miniszterelnöke, Aleksandar Vučić ma ünnepélyesen megnyitotta a Knott Autoflex Yug gyár új üzemét Óbecsén. Ez alkalomból kiemelte azt is, hogy Szerbia kormányának a fő célja, hogy új gyárakat és munkahelyeket hozzon létre, és a kormány készen áll az ipari zóna infrastrukturális felszerelése és az építkezési engedélyek megszerzése mellett a befektetőknek komoly támogatást is nyújtani.

A magyarországi és németországi gazdasági egység, ahogy a helyi önkormányzat, a tartományi kormány és Szerbia kormányának egysége konkrét eredményeket ad, melyek a gazdasági fejlődésben mutatkoznak meg, ahogy a vállalatéban, úgy a dolgozók háztartási költségvetésében, de a helyi önkormányzat és az állam kasszájában is. – mondta a Tartományi kormány elnöke, Igor Mirović.

A Knott Autoflex a kezdetleges 1000 m2-ből és 50 dolgozóból az elmúlt 13 évben, a ma megnyitott üzemet is beleértve, gazdasági csoporttá nőtte ki magát, 30.000 m2-es területtel és 570 foglalkoztatottal. Az új üzemben jelenleg 150 személy van munkaviszonyban, de év végéig további 50 ember fog munkát kapni. – mondta Dragan Knežev, a Knott Autoflex főigazgatója.

Az új üzemcsarnokot, melynek területe 9500 m2, tavaly júniusban vásárolták fel a csődbe ment Fadiptól.  Hét hónap alatt teljesen felújították és megkezdődött a termelés. A Knott egyesülés, melyet az óbecsei Knott Autoflex Yug és Motorflex, valamint a csókai öntöde alkot, teljes befektetésének értéke Szerbiában nagyjából 15,5 millió euró.

Több, mint 50 kompánia készít határozatot, hogy befektessen Vajdaságban. – mondta Mirović, majd hozzátette, reméli, hogy Vajdaság Fejlesztési Ügynökségének megalakulása a tartományi parlament következő ülésén az új befektetőket konkrét ösztönzéssel tovább motiválja.

Szerbia miniszterelnöke megnyitotta a Knott Autoflex Yug új üzemét
Még több hír ebből a kategóriából