Közélet

А Тélapó és az ajándékok megérkeztek a napközi otthonba

Bogdanović Zorana | 2017. december. 26. | 15:26 | Közélet

A nevelőszülőknél élő gyerekek, a napközi otthon szolgáltatásait igénybe vevők, és az Óbecsei Szociális Központ dolgozóinak gyermekei átvehették az újévi ajándékcsomagokat. A Központ részben saját eszközökből, részben adományokból biztosított több mint 100 csomagot, ezeket a Télapó személyesen osztotta szét a Napközi otthonban.

A csomagokat először a nevelőszülőknél élő gyerekek kapták meg. A Télapóval együtt énekeltek alkalmi dalocskákat szerb és magyar nyelven. A csomag átvétele után pedig barátkoztak és beszélgettek a többi gyerekkel.

A Napközi otthon működését idén a tartományi költségvetésből pénzelt projektek jellemezték, amelyek a fejlődési rendellenességekkel élő fiatalok munkaképességének megőrzését népszerűsítették. Számítógépes tanfolyamon vettek részt, és egy tanfolyamon az internetes erőszakről. Emellett műhelymunkákon is részt vettek, amelyeken természetes alapanyagokból készítettek kozmetikumokat.

Nagy előrelépés történt a heliy önkormányzat szintjén a felhasználók láthatósága szempontjából – mondja Božović.

Januárban elindul a Napközi Otthon, mint a szociális védelem egyik szolgáltatásának engedélyeztetési folyamata, amely által az intézmény különböző pályázatokon vehet majd részt, még külföldi támogatásokra is – mondja az igazgató.

А Тélapó és az ajándékok megérkeztek a napközi otthonba

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából