Közélet

Világnyelvek a Nappaliban

Bogdanović Zorana | 2018. február. 21. | 15:54 | Közélet

Az Anyanyelvi Világnap alkalmából, az óbecsei Nappali ezt a hetet a nyelvi kultúrák tanulmányozására szentelte.

Az önkéntesek munkájának és elkötelezettségének köszönhetően a felhasználók tegnap és tegnapelőtt megismerkedhettek néhány spanyol és kínai karakterrel, és az elkövetkező napokban műhelymunkákat rendeznek angolból is.

Hogy a kínai karaktereket könnyebb legyen megjegyezni, és hogy egyesek mit jelentenek, és hogyan kell kiejteni, azt Katarina Peters önkéntes magyarázta el, aki mellesleg megszerezte a kínai nyelv, irodalom és kultúra filológusi diplomáját.

Az előző napon Lazar Potrebić kreatív és színes módon igyekezett bemutatni a spanyol nyelv ismeretét a gyerekeknek és a fiataloknak, ugyanakkor élményeket közvetített egy felejthetetlen egyéves diákcseréről Mexikóban.

A felhasználók önzetlenül megosztották velünk a benyomásaikat a műhelymunkáról.

A hét végén a felhasználók közösen létrehoznak egy panelt, ahol röviden bemutatják a szerzett tudást, amelyet az önkéntesek különféle érdekes módon igyekeztek átadni nekik.

Világnyelvek a Nappaliban

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából