Közélet

Folytatódik az Óbecseiek és az olaszok együttműködése

Bogdanović Zorana | 2018. február. 22. | 11:52 | Közélet

A „Sever Đurkić“ Általános Iskola és az óbecsei Gimnázium tanulói április közepén egy hétre vendégül látnak egy 26 tanulóból álló csoportot az olasz Puglia régió, Foggia városából. Az AFS Interkultúra szervezettel való sikeres együttműködésnek köszönhetően, az óbecsei és az olasz diákoknak lehetőségük lesz egymással megismerkedni, tapasztalatokat cserélni és egymás kultúrájáról és szokásairól tanulni.

A cserediákprogram második fázisa szeptemberre várható, amikor is 26 diák a „Sever” iskola nyolcadik osztályából és a Gimnázium első osztályából viszontlátogatást tesznek az olaszoknál.

A „Sever Đurkić“ Általános Iskola már két alkalommal vett részt a nemzetközi cserediákprogramban az olasz Marche régió Piandimeleto városában. Ez a gyönyörű és hasznos gyakorlat már az oktatási folyamat részévé vált, mondják az iskolában.

Ez az óbecsei általános iskola az európai iskolák hálózatának részévé vált. Szerbia egyik első általános iskolája, és az egyetlen olyan községünkben, amely nyitottabbá tette az ilyen projekteket, mondta Tapavica, hozzátéve, hogy ez a fajta nem formális oktatás már az európai országok oktatási folyamatának lényeges részévé vált.

Folytatódik az Óbecseiek és az olaszok együttműködése

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából