Egészségügy

Nőtt a légúti fertőzéses betegek száma

Bogdanović Zorana | 2018. február. 26. | 16:41 | Egészségügy

Az óbecsei Egészségházban és a kirendeltségeiben megnőtt az akut légúti fertőzéses betegek száma az elmúlt másfél hónapban. Több gyermeket vittek a Gyermekrendelőbe is – mondja az Egészségvédelmi Osztály vezetője, dr. Aleksandra Novčić.

Az első tünetek megjelenésével már meg kell kezdeni a kezelést odahaza – mondja a doktornő. Először a lázat kell lecsökkenteni, sok folyadékot kell fogyasztani, fájdalomcsillapítót kell bevenni, és azonnal ágyba feküdni. Ha a tünetek tovább tartanak három napnál, fel kell keresni az orvost!

Halogatás nélkül jelentkezniük kell az orvosnál a krónikus betegeknek, a kismamáknak, és azoknak is, akiknek a javulás után hirtelen rosszabbodott az állapota.

A helyzet várhatóan március közepéig rendeződik, legalábbis az Egészségház dolgozói szerint. Addig is az orvosi utasítások és tanácsok betartása a legfontosabb.

Nőtt a légúti fertőzéses betegek száma

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából