Mezőgazdaság

KÖRKÉRDÉS: Támogatja-e a GMO-termelést?

Bogdanović Zorana | 2018. március. 1. | 14:56 | Mezőgazdaság

A genetikailag módosított termékek behozatalának tiltásáról szóló törvénymódosításokat egyelőre el kell halasztani, mert Szerbia jó pozícióban szerepel Európai szinten, már ami a GMO-mentes mezőgazdaságot illeti, és ezt a pozíciót minél tovább meg kell őrizni – vélik a szakemberek.

Országunk egyike a három legnagyobb szójatermesztőnek Európában. Mi vagyunk az egyetlen ország Európában, amely a jószág táplálására saját, génmódosítás nélküli szóját használ. A mostani ide vonatkozó törvény módosítása feltétele a Világkereskedelmi Szervezethez és az Európai Unióhoz való csatlakozásnak.

Megkérdeztük a helybelieket, ők vajon mit gondolnak a génmódosított élelmiszerekről.

KÖRKÉRDÉS: Támogatja-e a GMO-termelést?

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából