Mezőgazdaság

Organikus info-nap Óbecsén

Bogdanović Zorana | 2018. március. 11. | 15:41 | Mezőgazdaság

Organikus termékekek próbálhattak ki, és az organikus termelés védjegyével ellátott termékekkel is megismerkedhettek az Óbecse községben élők. A szabadkai TERRA’S Egyesületnek köszönhetően a Községháza termeiben és a téren is szerveztek bemutatót, amelyen az organikus termeléssel foglalkozó vállalatok és termelők is bemutatkoztak.

Az organikus termelés fontosságát Óbecse községben is felismerték. Ezt tanúsítja Marija Vukajlović is, a szabadkai M-agrarból, amely egyedi termékeket készít, organikus termelők számára, ezek a Black Jack és a Poliversum.

A helybeli Ljubiša Mihajlović 30 évvel ezelőtt ismerkedett meg az organikus termékekkel, amikor külföldön dolgozott. Azt mondja: másfél évtizede használja ezeket a termékeket aktívan, elsősorban a minőségük miatt.

A TERRA’S Egyesület tapasztalatai szerint inkább a fiatalok azok, akik az organikus termékeket keresik, mert a fogyasztók általában fiatal párok, kisgyermekes családok és egyetemisták.

Az Organikus Info-napokat más vajdasági városokban is megszervezik az Organikus híd elnevezésű projekten keresztül, amely a Szerbia-Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködésnek köszönhetően valósul meg. A szerb oldalról a szabadkai TERRA’S Egyesület és a Bácsújfalui Organikus Termelési Központ, míg horvát oldalról Valpovo város és az eszéki Tera Tehnopolis vesz részt a projektben.

Organikus info-nap Óbecsén

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából