Turizmus

A szálláshelyek tele vannak, de kevés pénz folyik be

Bogdanović Zorana | 2018. március. 13. | 15:30 | Turizmus

2014-hez képest 2017-ben körülbelül 400.000 dinárral kevesebb folyt be a községi kasszába, az idegenforgalmi adóból származó bevételcsökkenés miatt. Az éjszakázások száma az elmúlt négy évben drasztikusan csökkent – emelte ki a Községi Tanács idegenforgalommal megbízott tagja, Miomir Jelenić.

A statisztikai adatok szerint 2014-ben 25.000 éjszakázást jegyeztek, egy évvel később 22 ezret, 2016-ban pedig komoly visszaesés mutatkozott, mindössze 15 ezren éjszakáztak Óbecsén. Tavaly viszont még ennél is kevesebben, 11 ezren.

A vendéglátók munkáját hamarosan idegenforgalmi felügyelő ellenőrzi majd, aki Óbecsén, és még környékbeli városban dolgozik majd - mondta Jelenić, és hozzátette, hogy a tartózkodási illeték befizetése többszörösen megtérül a vendéglátók számára a különböző rendezvények megszervezésén keresztül.

A turisták számának növelése céljából kiváló együttműködés jött létre Óbecse és Törökbecse Turisztikai Szervezete között, így a városokba látogatók hamarosan egyedülálló, többnapos csomagot is választhatnak.

Óbecse idegenforgalmi kínálatával és látnivalóival körülbelül kétezer ember ismerkedett meg. A Turisztikai Szervezet különböző csoportok számára szervezett körutakat: nyugdíjasok, iskolások, különböző egyesületek, és üzletemberek számára is.

A szálláshelyek tele vannak, de kevés pénz folyik be

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából