Mezőgazdaság

Nedimović: „Elengedhetetlen a Mezőgazdasági földekről szóló törvény módosítása“

Bogdanović Zorana | 2018. április. 15. | 17:05 | Mezőgazdaság

Elengedhetetlen a Mezőgazdasági földterületekről szóló törvény módosítása, hogy összeegyeztessék az eddig összeegyeztethetetlen hozzáállásokat a különböző mezőgazdasági termelők között - mondta óbecsei látogatása során Branislav Nedimović mezőgazdasági, erdészeti és vízgazdálkodási miniszter.

Hozzátette: fontos lépéseket tenni a földterületek minőségének javításáért is, a fiatal, falusi termelők itt-maradása érdekében.

Amikor az állami tulajdonban lévő mezőgazdasági földterületek visszaszolgáltatása és bérbeadása kereszteződik, Óbecse község az egyik legproblémásabb, mivel csaknem 5000 hektárnyi szántóterület visszatérítése lenne hatályos. Másrészt számos állattenyésztő van, akik előbérleti joggal élve jogot formálnak az állami földterület bérbevételéhez.

De az államnak erre is van megoldása - mondja a miniszter.

A nemrég meghozott rendelet április 21-én lép életbe.

A miniszter óbecsei látogatása során a Džigurski szarvasmarhafarmra is ellátogatott, majd részt vett egy megbeszélésen is a tejtermelők egyesületével, amelyen a mezőgazdasági földterületekről szóló törvény és a Szabályzat volt a téma, valamint a farmerek infrastrukturális befektetéseiről, főként az állami földterületeken tervezett öntözőrendszerekbe.

Nedimović: „Elengedhetetlen a Mezőgazdasági földekről szóló törvény módosítása“

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából