Egészségügy

A kullancsok eltávolítását bízzuk az egészségügyi dolgozókra!

Bogdanović Zorana | 2018. április. 29. | 15:48 | Egészségügy

Habár egész évben sok van belőlük, a kullancsok a legnagyobb számban pont ilyenkor, tavasszal és nyár elején vannak jelen. Az erdőkben, a kirándulóhelyeken, a füves területeken élnek. A csípése fájdalommentes, és szinte lehetetlen észrevenni.

Az orvosok kiemelik: a legfontosabb a megelőzés.

A kullancscsípés a legtöbb esetben nem veszélyes, de egy részük fertőző, és lyme-kórt terjeszt. Szerencsére az időben felismert fertőzés jól kezelhető és gyógyítható.

Ahogyan a legtöbb betegség esetében, itt is az időben történő felismerés a legfontosabb. Ha az említett tünetek valamelyike jelentkezik, nagyon fontos, hogy azonnal felkeressék a kezelőorvosukat, a mielőbbi antibiotikumos kezelés megkezdéséért.

Szintén jó tanács az orvosok részéről, hogy a páciensek ne próbálják maguk eltávolítani a kullancsot, inkább forduljanak egészségügyi szakemberekhez segítségért, hogy a fertőzést megelőzhessék.

A kullancsok eltávolítását bízzuk az egészségügyi dolgozókra!

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából