Egészségügy

Hogyan használjuk az elektronikus recepteket?

Bogdanović Zorana | 2018. május. 17. | 14:27 | Egészségügy

Az elektronikus receptre kiadott gyógyszerekkel a krónikus beteg páciensek sok időt takaríthatnak meg, lerövidíti a várólistát a terápiák kiadására, és csökkenti a tömeget is a várótermekben.

Az elektronikus receptet a választott általános orvos írja ki, egytől hat hónapig terjedő időszakra. Ez persze nem jelenti azt, hogy egyből fel lehet venni a gyógyszereket, akár hat hónapra előre, csak egy hónapra. Az első alkalommal mellékelni kell a papíralapú receptet, a második hónapban azonban már csak az egészségügyi könyvecske felmutatásával hozzá lehet jutni a szükséges gyógyszerhez.

Hogy ne feledjék el, mikor kell menni az újabb adagért, az Egészségház minden beteg számára előrelátott egy-egy kimutatási kartont, amelybe beleírják, mikor tudják felvenni a következő adag gyógyszert.

A megújuló terápia lejártával a pácienseknek újra fel kell keresniük az orvosukat, hogy megújítsák a gyógyszerfelvétel folyamatát.

Hogyan használjuk az elektronikus recepteket?

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából