Egészségügy

Új orvosi járművet kapott az óbecsei Egészségház

Bogdanović Zorana | 2018. június. 4. | 17:15 | Egészségügy

Új, a legkorszerűbb felszereléssel ellátott orvosi járművet kapott az óbecsei Egészségház a Tartományi Kormánytól. Igor Mirović tartományi kormányelnök adta át az új autók kulcsait 21 vajdasági egészségügyi intézmény igazgatóinak, a kocsik megvásárlására 100 millió dinárt fordítottak a tartományi költségvetésből.

A gépjárművek többsége kevésbé feljett önkormányzatokhoz kerül, az elérhető, minőségi és egységes egészségügyi ellátás céljából - mondta Mirović és hozzátette: a Tartományi Kormány jelentős lépéseket tesz a vajdasági egészségügyi rendszer teljes újraszervezéséért és előrehaladásáért.

Óbecse 50 kilométerre található az újvidéki kórháztól, ahová a legtöbb beteget küldik, továbbá 40 kilométerre a verbászitól és a zentaitól, és 60 kilométerre kamenicai kórháztól.

A dialízises betegek szállítására használt járműveken kívül, az orvosi kocsit általában napi négy-öt alkalommal vették igénybe, évente több mint 138.000 kilométert tett meg ez a jármű.

Új orvosi járművet kapott az óbecsei Egészségház

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából