Kultúra

Vitkay Kovács Vera hangjával és történetével lenyűgözte az óbecseieket

Bogdanović Zorana | 2018. június. 8. | 17:01 | Kultúra

Az álmoktól a megvalósulásig – Vitkay Kovács Vera énekművészete – ez a címe annak a szerb nyelvű monográfiának, amelyet tegnap mutattak be az óbecsei Népkönyvtárban.

A kötet a Szerb Népszínház ünnepelt primadonnájának életéről szól, akinek karrierjét a kezdetektől fogva éberen követte és dokumentálta férje, Vitkay Kucsera László.

Vitkay Kovács Vera különösen kötődik Óbecséhez, hiszen karrierje kezdetén a Petar Konjović Zeneiskolában dolgozott zenepedagógusként.

A művésznő Óbecse Község Női Képviselői Hálózatának meghívására érkezett Óbecsére, azzal a céllal, hogy a saját sikertörténetéről való beszélgetésen keresztül lefesse a mai világ nőinek perspektíváját.

Vitkay Kovács Vera professzor hangjával többször betöltötte az óbecseiek otthonait az elmúlt évek alatt, akik mindig melegen fogadták. Stefaniga Csaba, a Községi Tanács kulturális kérdésekkel megbízott tagja és Đijanta Lovaš, a Könyvtár elnöke egy rövid kompozíciót adtak elő a tiszteletére, az ünnepelt művésznő pedig nem tudott ellenállni a kísértésnek, és maga is énekelt a közönségnek, igazi opera-primadonna módjára.

Vitkay Kovács Vera hangjával és történetével lenyűgözte az óbecseieket

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából