Közélet

Mintát vettek az óvoda és két iskola földjéből

Bogdanović Zorana | 2018. június. 13. | 14:40 | Közélet

Az óbecsei Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény, a Petőfi Sándor Általános Iskola, és a Samu Mihály általános Iskola udvarán vettek földmintát és küldték el elemzésre a szakemberek.

Ez már egy ismételt mérés, amire azért volt szükség, mert a tavalyi elemzések alapján az átlagosnál magasabb volt a kadmium és rézkoncentráció a Samu Mihály Általános Iskola és az óvoda területén. A földminőség-mérést az újvidéki Vatrogas Intézet végzi, a mintát minden parcellán több helyről, 30 centiméteres mélységből veszik.

Miután megkapják az eredményeket, a Helyi Önkormányzat kikéri majd a Vatrogas Intézet szakembereinek véleményét az eredménnyel kapcsolatban, figyelembe véve a határértékeket - mondja Zoran Kovač, a Községi Igazgatóság elnöke, és hozzátette: a tavalyi eredmények jelzik majd az alapértéket, ami azt jelenti, hogy az újabb mérésekkel annak járnak utána, hogy változott-e az összetétel tavaly óta.

A községi költségvetésben az említett házom intézmény területén végzett földminőség-mérésre körülbelül 200.000 dinárt láttak elő, a pénzt a környezetvédelmi adóból befolyt összegből biztosítják. A Községi Igazgatóság vezetője szerint a terv az, hogy a földminőség-mérést más intézményekben, az Óbecséhez tartozó településeken is elvégzik majd a jövőben.

Mintát vettek az óvoda és két iskola földjéből

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából