Politika

Óbecsei KKT: vita a költségvetésről és a kinevezésekről

Bogdanović Zorana | 2018. június. 13. | 18:23 | Politika

Az óbecsei Községi Képviselő-Testület elfogadta a 2017-es költségvetés zárszámlájáról szóló Határozatot.

A Csak helyben ellenzéki képviselői azonban megosztották a dokumentum formális és technikai hiányosságaival kapcsolatos észrevételeiket. Stevan Kosanović, a képviselői csoport vezetője aggodalmát fejezte ki a 143 millió dináros költségvetési deficit és a hiteltartozások miatt.

A deficit "következményei" a beruházások, amelyekre - Dragan Tošić, Óbecse Község elnöke szerint - a helyi önkormányzatnak biztosítania kell az önrészt. Megfelelő beruházások nélkül költségvetési többlet keletkezne, hiszen a pénzt nem költenék el, viszont a projektek sem valósulhatnának meg - tette hozzá.

Tošić emlékeztetett arra is, hogy a helyi önkormányzat a hiteltartozásokkal jelentős megtakarítást tud megvalósítani az alacsony kamatláb miatt.

Parázs vita folyt a kinevezésekről is. Az ellenzék nem támogatta Daniela Dorolovački kinevezését a Szociális Védelmi Központ Igazgatóbizottságának élére, mert - ahogyan elmondták - Doroslovački már több bizottságnak is a tagja, amit a vezetőség tagadott.

Óbecsei KKT: vita a költségvetésről és a kinevezésekről

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából