Közélet

Több mint 5.000 palacsinta fogyott Bácsföldváron

Bogdanović Zorana | 2018. július. 2. | 14:26 | Közélet

Bácsföldváron sütik (és fogyasztják ) a legfinomabb palacsintát - erről győződhettek meg mindazok, akik a hétvégén ellátogattak a Palacsintafesztiválra, amelyet a Híd Polgárok Egyesülete szervezett. A falu központja megtelt az édesség szerelmeseivel, kicsikkel és nagyokkal egyaránt, becslések szerint több mint 5.000 palacsintát sütöttek ki és fogyasztottak el a rendezvényen.

15 résztvevő érkezett, köztük magyarországiak és horvátországiak is, akik százszámra sütötték a palacsintát. A látogatók különböző ízkombinációkat próbálhattak ki: eurokrémes, lekváros, mákos, diós, kókuszos, kekszes, de még kolbászos tölteléket kínáltak az ízletes tészta mellé.

A finomabbnál finomabb palacsinták mellé hagyományos és modern táncosok fellépése is járt, de ilyenkor kihagyhatatlan a versenyzés is: volt gyors palacsintatekerés, zsákbanfutás palacsintával a szájban, síelő palacsintaverseny… A leggyorsabb palacsintaevő Szabó István lett Bácsföldvárról, aki kevesebb mint egy perc alatt tíz palacsintát nyelt el.

A fesztivál királynője a horvátországi Mari Klarić lett, aki a zsűri szerint a legfinomabb palacsintát sütötte, de versenyben voltak a fiatal gimnazisták is.

Az édesszájúak mindjárt "le is dolgozhatták" a bevitt kalóriákat, ugyanis a rendezvény alatt végig részt vehettek a palacsintatáncban is.

Több mint 5.000 palacsinta fogyott Bácsföldváron

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

2018. júlis 2. | 21:24

Még több hír ebből a kategóriából