Közélet

Megállították a Tisza-part kisajátítását, hamarosan feljelentések érkeznek

Bogdanović Zorana | 2018. július. 4. | 12:03 | Közélet

Telek az óbecsei Tisza-parton, az Üdülőtelep folytatásában - sokak számára ez már csak egy megvalósulatlan álom marad, hiszen állami földterület illetéktelen kisajátításáról van szó, amelyet a Vajdaság Vizei és a Vajdaság Erdői Közvállalat kapott használatra.

Nem hivatalos információk alapján, több mint 2 kilométeres szakaszon, 130 parcellát kerítettek körül, ezeken még a "tulajdonosok" neve is szerepel. Az erdészeti és vízügyi felügyelőség - a községbeli illetékes felügyelővel és a közvállalatok képviselőivel együtt- bejárta a területet, és kiadta a rendeletet a fa asztalok, padok, kerítések, és minden más eltávolítására, amellyel a polgárok a parcellákat kijelölték.

A tulajdonosoknak rövid időn belül el kell távolítaniuk a lakókocsikat a parcellákról.

Az illetékes tartományi felügyelőség intenzívebb ellenőrzésre szólítja majd fel a közvállalatokat, amelyek dolgozói - ha engedély nélküli cselekményeket észlelnek - értesítik a felügyelőséget és a rendőrséget. Az illetéktelen földterület-kisajátítók ellen szabálysértési feljelentést tesznek. Ha kiderül, hogy fákat is kivágtak engedély nélkül, a büntetés még keményebb lesz.

Habár nincs engedélyük az építkezésre, egyesek mégis kiaszfaltoztak egy szakasz, amely megkönnyíti a kishajók beállását. Ezt azonban hamarosan szintén eltűntetik, a kerítés maradványaival egyetemben.

Nem hivatalos információkból úgy értesültünk, hogy volt, aki áruba is bocsátotta az illetéktelenül kisajátított földterületet. Ráadásul sikeresen, hiszen jelentkezett olyan személy, aki 500 euróért vásárolta meg a telket a Tisza partján. Azt is megtudtuk, hogy sokan már az áramot is ide szerették volna vezetni, a múlt héten pedig utat aszfaltoztak volna, már a munkagépeket is kibérelték, és csak a kedvezőtlen időjárási feltételek miatt nem került sor végül a munkálatokra - tudtuk meg nem hivatalosan.

Megállították a Tisza-part kisajátítását, hamarosan feljelentések érkeznek

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából