Kultúra

Ragyogtak az óbecseiek a "fény városában"

Bogdanović Zorana | 2018. július. 11. | 11:41 | Kultúra

Az óbecsei Petar Konjović zeneiskola tanulói, Fiona Lovaš és Mateja Stražmešterov, figyelemre méltó eredményt ért el a 26. Flame nemzetközi zenei vetélkedőn, amelyet Párizsban tartottak meg.

A 9 és 13 éves kor közötti gyerekek kategóriájában 21 résztvevő versenyzett, köztük a két fiatal óbecsei zongorista is.

A 10 éves Fiona második, az egy évvel idősebb Mateja pedig harmadik helyen végzett. Mindketten rendkívül elégedettek az elért eredményeikkel, és azzal, hogy új barátokat szerezhettek a nagyvilágban, akikkel össze is mérhették tudásukat.

Mindketten négy és fél évesen kezdtek el zongorázni. Az első elismeréseket pedig még az előtt megszerezték, hogy beültek az iskolapadba.

Mateja hat évesen nyert a Fantast nemzetközi zenei vetélkedőn, Fiona pedig öt éves korában ért el 100 pontot a Nagybecskereken megtartott, fiatal zongoristák versenyén.

Fiona utazását Párizsba a Tartományi Sport- és Ifjúsági Titkárság támogatta, Matejáét pedig a Vajdasági Bank.

Ragyogtak az óbecseiek a "fény városában"

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából