Sport

A TOP GYM TANÁCSAI: Hogyan kerüljük el a sérüléseke t az edzőteremben

Ljubojev Vukašin | 2018. október. 23. | 13:21 | Sport

Az óbecsei Slađana Tančić egyike azoknak a lányoknak, akik a számos sportaktivitások mellett az edzőterem mellett döntött, hogy body building-el foglalkozzon.

Slađana a sportkarrierje alatt kosárlabdázott, röplabdázott, úszással, vízilabdázással, és kajakozással is foglalkozott, de három hónapja a body building mellett döntött.

Jó bemelegítés nélkül, nincs jó edzés sem – állítják az élsportolók. A bemelegítés azért is fontos, hogy elkerüljük a sérüléseket, mondja Džemal Srabović, a TOP GYM edzőterem tulajdonosa.

Marko Tomićević, neves kajakozó, aki kondícióját az edzőteremben fejleszti majdnem minden nap azt állítja, hogy a bemelegítés elősegíti a minőséges edzést is.

Attól függetlenül, hogy azért megyünk edzőterembe, hogy növeljük izmain k tömegét, vagy azért, hogy megszabaduljunk súlyfeleslegünktől, tisztába kell lennünk a pillanatnyi fizikai kondíciónkkal és egészségi állapotunkkal. Különösen a fiataloknak kell odafigyelniük erre, mert még tapasztalatlanok ezen a téren.

Ahhoz, hogy mindenki, aki tornázik, főként a kezdők, pontosan végezzék a gyakorlatokat és fejlődjenek, fontos szabályokat kell betartani.

Tekintettel arra, hogy az edzőtermek látogatói nagyrészt fiatalok, arról érdeklődtünk, hogy hány éves korban a legjobb elkezdeni az edzést súlyokkal?

Ahogy közelednek a hideg napok, a sportolók és rekreálók többsége a kinti pályákról bevonul az edzőtermekbe és itt folytatja az edzést. A tapasztalt edzők és body builderek azt tanácsolják, hogy mindenki aki edz, tartsa be a szakember utasításait és javaslatait, hogy elkerüljék a sérüléseket.

A TOP GYM TANÁCSAI: Hogyan kerüljük el a sérüléseke t az edzőteremben

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából