Turizmus

A nyárson sült ponty a „Ribnjak” étterem LEGNÉPSZERŰBB specialitása

Bogdanović Zorana | 2018. november. 7. | 12:23 | Turizmus

A nyárson sült ponty a „Ribnjak” étterem egyik legnépszerűbb halspecialitása. Tradicionális elkészítése, amely vidékünkön 100 évvel ezelőtt jelent meg, teszi különlegessé.

A megtisztított és besózott pontyot nyársra húzzák és a láng felé fordítva sütik, így annak melegén sül meg. Ez adja meg különleges ízét, mondják a „Ribnjak” étteremben.

Aki szereti a pontyot, itt válogathat még néhány új ételkülönlegesség között.

Az étterem keretén belül működő halkereskedés 9.30-tól 20 óráig tart nyitva. Mivel közeleg a böjt, és a különböző böjti védőszentek ünnepe, állandó a kínálat tolsztolobikból és amurból. Az étteremben nem végeznek haltisztítást, ezért ezt  a vásárlónak kell megoldania.

Akik pedig egyedül szeretnének halat kifogni, várniuk kell, mivel a sporthorgászatra tervezett tó kiszáradt, még a nyár közepén.

A napi horgászengedély a jövőben fejenként 500 dinárba kerül, fél napra, 14-től 20 óráig pedig 250 dinárt kell majd fizetni.

A halspecialitások mellett a látogatók a klasszikus ételek között is válogathatnak, mint amilyen a Karađorđevói-szelet, a csevap, a pljeskavica, a vegyes hústál, sertés-érmék.

A nyárson sült ponty a „Ribnjak” étterem LEGNÉPSZERŰBB specialitása
Még több hír ebből a kategóriából