Közélet

Új otthon a Košara hősének és családjának

Bogdanović Zorana | 2018. november. 8. | 12:06 | Közélet

A bácsföldvári háborús veterán Živko Popov és hattagú családja, a téli, hideg napokat, meleg, teljesen felújított házban töltheti az Újvidéki Polgárok Egyesületének köszönhetően, akiknek kezdeményezésére, a család házát, amely romos volt és lakhatatlan, felújították és lakhatóvá tették.

A nemrég még hideg,és nagyon öreg ház, amely beázott, és majdnem összedőlt, mára meleg otthona lett a hétéves Milicának, a kilencéves Tamarának, a 13 éves Jelenának és a 17 éves Lazarnak.

Živko 1999-ben kétszer is megsebesült Koszovó és Metóhiján. Albánia határán, a Košare nevű laktanyában, többszáz szerb katonával együtt, hónapokig harcolt az albán terroristákkal. Hősiesen harcolt hazájáért, de sohasem kért cserébe semmit ezért. Ezt a segítséget sem, amit a košarai harcostársak kezdeményeztek.

Az akcióhoz egész Szerbia területéről csatlakoztak, nagy cégek, szövetségek,sportolók, humanitárius munkát végző személyek – meleg szívű emberek. Óbecse község is nagy támogatást nyújtott a Popov családnak.

Az építkezésen kívül, a polgárok és cégek háztartási eszközökkel, élelemmel, ruházattal, iskolai felszereléssel és bútorokkal segítették a családot. Az akcióhoz elsőként csatlakozott Milorad Jurković,  Szerbiában ismertebb nevén „Mile stolar“.

A Popov család nehéz körülmények között éli mindennapjait, és mindent elkövet, hogy némi pénzre tegyen szert. Živko 18.000 dináros szociális segélyt kap, amiből 11.000 dinárt gyógyszerekre költ. Felesége és fia szezonmunkákat vállal. Márciusban infarktust kapott, melynek következtében szívének 30 százaléka megsérült.

Új otthon a Košara hősének és családjának

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából