Gazdaság

Olaj- és gázlelőhelyeket keres Óbecse községben a NIS

Bogdanović Zorana | 2018. december. 13. | 13:34 | Gazdaság

Az olaj- és gázlelőhelyek feltárására irányuló terv szerint, a „ZD Ada” projektje alapján a NIS-olajtársaság ez év december végén elkezdi a geofizikai kutatásokat Óbecse, Péterréve és Mileševo területén.

Az olajtársaságban elmondták, hogy jelenleg folyik a tájékoztatás a tervezett kutatásokról a parcellatulajdonosok és a felhasználók számára, míg a munkálatokat csak azokon a helyeken fogják elvégezni, ahol a tulajdonosok, illetve a felhasználók beleegyezésüket adták, és aláírták azt a dokumentumot, amely lehetővé teszi a munkavállaló számára az ingatlanon való áthaladást.

A réteken és a parcellákon folyó munkálatok során, melyeken a kutatásokat tervezik, speciális berendezéseket helyeznek majd el, melyek modern drót nélküli tecnológiával rendelkeznek nafta- és gáz- kutatásra, és amelyek, a NIS álllítása szerint, teljesen biztonságosak, az ember egészségére és a környezetre is. Hogy minél kevesebb kár keletkezzen a munkálatok során, a munkavállaló köteles a parcellára a felszerelést gyalog bevinni, gépjármű használata nélkül.

A károkat az értékesítés napján a tőzsdén a gabonaár alapján állapítják meg, mondták el a NIS-ben és hozzátették, hogy a Társaság rendelkezik az illetékes állami hatóságok összes szükséges engedélyével és jóváhagyásával a szeizmikus munkák kivitelezéséhez.

A 3D-s szeizmikus kutatások mérik a szeizmikus hullámok terjeszkedésének sebességét, amely alapján meghatározzák az olaj és a gáz potenciális lerakódásának helyzetét, azzal a céllal, hogy új tartalékokat fedezzenek fel.

A polgárokkal való átfogó és teljesen nyitott kommunikáció érdekében azokban a helyi közösségekben, ahol folyik a kutatás, minden nap információs pontokat fognak megnyitni, mondják a NIS-ben.

Olaj- és gázlelőhelyeket keres Óbecse községben a NIS
Még több hír ebből a kategóriából