Mezőgazdaság

Hiányzik a pénz a mézfelvásárlási létesítmény felszerelésére

Bogdanović Zorana | 2019. március. 7. | 16:51 | Mezőgazdaság

A  méz begyűjtésére és elhelyezésére tervezett mézfelvásárlási létesítmény felépítése Rača-n a végéhez közeledik. Az építkezési munkálatoknak két hónap múlva be kellene fejeződniük. Eddig Szerbia Méhészeti Szövetsége mintegy 1,2 millió eurót biztosított arra, hogy az üzem elkészüljön, további 250 000 euró hiányzik a felszereléséhez.

Szerbia Méhészeti Szövetsége minden méhészének jogában áll átadni a mézet az üzemnek, de a felvásárlásnál elsőbbséget élveznek azok, akik támogatták annak kiépítését.

Az üzem rendelkezik majd a felvásárlás minden variációjával, ami létezik, azzal, hogy a méhészek  megőrzésre is beadhatják a mézet. A felvásárlás feltételei előre ismertek lesznek, ezáltal a méhészek a pénzt előre is megkaphatják. Akik viszont szeretnének ezzel várni, beadhatják mézüket megőrzésre is, ami által még a megegyezett árnál is magasabb összegre lesznek jogosultak, mert az év végén, minden Szerbiában, illetve külföldön eladott kiscsomagolású méz, magasabb profitot biztosít, amit éppen azok között fognak szétosztani, akik a leginkább hittek ebben a történetben.

Szerbia Méhészeti Szövetségének fő ötlete az, hogy az üzem teljesen nyilvános legyen, így a dokumentáció átláthatósága mellett, még többet fog nyújtani tagjainak és ügyfeleinek.

A Szövetség bejelentette, hogy bizonyos mennyiségű méz kerül a hazai piacra is, így a szerbiai fogyasztók képesek lesznek valódi mézet vásárolni, a minőség garanciájával, minden mézfajtára.

Becslések szerint hazánkban évente átlagban 7.000 tonna méz termelődik, ebből 2.000-3.000 tonnát külföldre szállítanak, a többit a hazai lakosság fogyasztja el.

Hiányzik a pénz a mézfelvásárlási létesítmény felszerelésére

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

2019. március 7. | 19:19

Még több hír ebből a kategóriából