Közélet

Több, mint 10 millió dinár beruházás, a Botra városi hulladéklerakó rendezésére

Bogdanović Zorana | 2019. március. 27. | 13:29 | Közélet

A Tiszamente-Óbecse két és fél év alatt, több, mint 10 millió dinárt fektetett be, a másodlagos hulladék elkülönítésére, négy irodai és szanitáris konténerre, vízvezeték és szennyvízelvezető hálózat kiépítésére, valamint internet és video megfigyelő- rendszer bevezetésére.

A másodlagos hulladék elkülönítésére kiépített csarnoknak köszönhetően jelentős mértékben javultak a munkafeltételek a szemétlerakón. Ezen a helyen választódik szét a szemét, a karton és a műanyag préselésével pedig, úgynevezett bálák készülnek. A munkások mindegyikre egyenként ráírják a mérés dátumát és súlyát, ami megkönnyíti a hulladék további elosztását.

A háztartásokban a hulladék szétválasztása tavaly kezdődött, a tapasztalatok szerint azonban a lakosság még mindig nem alkalmazza helyesen a szemét szelektálását. Azokban a zsákokban, amelyek a papír, a műanyag, az aluminium és az üveg gyűjtésére vannak előlátva, 60 százalékban úgynevezett vizes hulladék kerül, emiatt Rác Sándornak és kollégáinak, sokkal több munkája van.

A nem megfelelő hulladékgyűjtés további költségeket eredményez, a feleslegesen megnövekedett szemétmennyiség miatt, amelyet a városi szemétlerakó lezárása után, a  nagykikindai regionális hulladéklerakóhoz kell elszállítani. Így, aki nem fizet előbb, az majd fizet utóbb.

Több, mint 10 millió dinár beruházás, a Botra városi hulladéklerakó rendezésére

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából