Mezőgazdaság

„Socioagro” a dreai lakosok támogatására

Bogdanović Zorana | 2019. április. 4. | 12:52 | Mezőgazdaság

A „Socioagro” – társadalmi vállalkozás, mezőgazdasági közösség, egy két éves projektum elnevezése, melyet Dreán valósít meg a szegedi Katház nonprofit szervezet és a hajdújárási Poverello Alapítvány, és amelyet az Európai Unió társfinanszíroz majdnem 190.000 euróval.

A projektum célja, hogy segítse a pénzügyi nehézségekkel küzdő családokat, továbbá olyan munkanélküli szülők gyermekeit, akik oktatási segítséget igényelnek, szociális vállalati modellen keresztül való képzést, tanfolyamokon és edukációkon.

A Poverello Alapítvány munkája a szegény sorsú gyerekekre irányul, ezzel a projektummal szerették volna bővíteni a szülők felé is a segítségnyújtást és támogatást.

A Poverello Alapítvány mezőgazdasági földterületére vonatkozó projektum keretében, 630 négyzetméteren, két előregyártott üvegházat építettek. Az üvegházas termelésre, tavaly június óta, négy dreai lakost alkalmaztak, köztük van Flajsz Katalin is.

A projektum a helyi lakosság oktatását és fejlesztését foglalja magába, a mezőgazdasági termelés területén. A résztvevők az üvegházakban szerzett gyakorlati tapasztalatokkal kiegészítik a különböző növényi kultúrák termesztési folyamatait. Emellett, a mentális kompetenciák fejlesztésére irányuló képzést is szerveztek számukra.

A vállalkozói képességek fejlesztésével a résztvevők képesek lesznek kezelni a kockázatot, felmérni a szükséges beruházásokat és megtakarításokat, amiket üzleti tevékenységükben elérhetnek, mondták a „SocioAgro” projektum csapatában.

„Socioagro” a dreai lakosok támogatására
Még több hír ebből a kategóriából