Kultúra

A Feltámadás második napját a fiatal néptáncosok dallal és tánccal ünnepelték

Bogdanović Zorana | 2019. április. 29. | 19:32 | Kultúra

Mintegy 300 gyermek és fiatal, 5-től 16 éves korosztály, szerepelt a Harmadik Feltámadási Fesztiválon, melyet a Đido Kultúrkör szervezett, vasárnap este, az óbecsei Városi Színház nagytermében.

A hazai gyermek és ifjúsági táncegyütteseken kívül, az óbecsei közönségnek bemutatkoztak a csikériai Branko Radičević Kultúrkör, a kumáni Jovan Aćimac Kultúrkör, a moholi Novak Radonić Kultúrkör, a bijeljinai Pletenica Kultúrkör és az újvidéki Vila néptáncegyüttes néptáncosai is.

A Feltámadási koncert előtt Óbecse központjában felvonultak a néptáncosok. A fesztivál résztvevői büszkén mutatták be a vajdasági, valamint a vlah és a hagyományos Dél-szerbiai népviseletet, Šumadiából és Studenicáról.

A Feltámadás második napját a fiatal néptáncosok dallal és tánccal ünnepelték

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

2019. április 29. | 17:09

Még több hír ebből a kategóriából