Egészségügy

Ingyenes gyógyüdülésre mehet Óbecse község 68 nyugdíjasa

Bogdanović Zorana | 2019. május. 7. | 10:09 | Egészségügy

Tíznapos ingyenes rehabilitációra és gyógyüdülésre jogosult 68 nyugdíjas Óbecse község területéről, Szerbia 24 gyógyfürdőjének egyikében, amennyiben eleget tesznek a Köztársasági Nyugdíjbiztosítási Alap által előírt követelményeknek.

A nyugdíj összege nem haladhatja meg a 26.324 dinárt, a dokumentumok közül pedig szükséges a legújabb nyugdíjról szóló bizonylat, az igazolvány fénymásolata, és a meglévő orvosi papírok.

A kérvényeket tegnaptól lehet átadni, minden  munkanapon az óbecsei Községi Nyugdíjas Egyesületben, valamint a község településeinek helyi közösségeiben.

Az Alap biztosítja a kísérő költségeit, amennyiben a gyermek, aki nem képes az önálló életre és munkára családi nyugdíjat kap, valamint a vak nyugdíjasok kísérőinek is az Alap biztosítja a költségeket.

Arról, hogy a nyugdíjas melyik gyógyfürdőbe mehet, orvosi bizottság dönt.

A nyugdíjasok a gyógyüdülés alatt teljeskörű egészségügyi ellátásban részesülnek, orvosi ellátást, EKG-t, laboratóriumi ellenőrzést, szakorvosi ellátást, orvosi viziteket, és legalább három fajta terápiát igényelhetnek, attól függően, hogy az orvos felmérése alapján, a gyógyfürdő jellegét figyelembe véve, mire van szüksége a nyugdíjasnak.

Az összesen 68 kiválasztott nyugdíjas közül Óbecse községben, 38 öregségi nyugdíjas, 8 rokkant-nyugdíjas, 16 családi és 6 iparos nyugdíjas mehet gyógyüdülésre.

A jelentkezés május 21-ig tart.

Ingyenes gyógyüdülésre mehet Óbecse község 68 nyugdíjasa

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából