Kultúra

Színház: A májusi műsorrendet Živojin Žika Pavlovićnak szentelik

Ljubojev Vukašin | 2019. május. 7. | 11:18 | Kultúra

Az óbecsei Városi Színház májusi műsorrendjének nagy részét a szerb-jugoszláv kultúra nagy alkotójának, Živojin Žika Pavlovićnak szentelik, aki festő, rendező, író és a „Fekete hullám“, a Jugoszláv filmművészet egyik megalapítója.

A kiálllítás megnyitóját ma 19 órakor tartják a Kör Galériában, és május 20-ig lesz megtekinthető.

Május 14-től május 16-ig a realista filmművészet rajongói, azaz a kritikus filmek rajongói megtekinthetik  Živojin Žika Pavlović, hatvanas és hetvenes évekbeli szocialista társadalmának ideológiájáról és a kormányról szóló filmjeit.

Ami az újabb filmalkotásokat illeti, az óbecsei közönségnek alkalma lesz megtekinteni május 11-én és 12-én, a „Park Čudesa“ című rajzfilmet, továbbá az „After“ című amerikai drámát, valamint az „Osvetnici-kraj igre“ című filmet.

Óbecse ebben a hónapban vendégül látja Goran Marković szerb-jugoszláv rendezőt.

A hónap végén a 13. „Slobodna zona“ Filmfesztivál keretében, május 27-től május 30-ig, négy európai filmalkotást tekinthetnek meg. A vetítések ingyenesek.

A „Predposlednja panda ili statika“ című előadást május 31-én játsszák, 20 órától, a belépőjegy ára 250 dinár.

Ebben a hónapban az egyik legjelentősebb művelődési esemény a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Színházi Fesztivál, a Májusi játékok, amely városunkban már hatvan éve megrendezésre kerül. Az idei fesztiválon való részvétel iránti érdeklődés meghaladta az eddigi rekordot.

Színház: A májusi műsorrendet Živojin Žika Pavlovićnak szentelik

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából