Kultúra

Kör Galéria: Hódolat Živojin Žika Pavlović képzőművészeti alkotásainak

Bogdanović Zorana | 2019. május. 9. | 9:54 | Kultúra

Živojin Žika Pavlović, rajzok és festmények elnevezésű kiállítását, melynek szerzője dr. Zoja Bojić, ünnepélyes keretek között nyitották meg tegnap a Kör Galériában.

A kiváló művész arról ismert, hogy mély nyomot hagyott a jugoszláv és a szerb filmek történelmében, és az irodalom történelmében is. 15 filmet forgatott, 32 könyvet jelentetett meg, de képzőművészeti munkássága kevésbé ismert a nyilvánosság előtt.

A tavalyi év végén az Irodalmi és Művészeti Intézet festői munkájáról kisebb kiállítást rendezett, a rendező és az író, Živojin Žika Pavlović munkájának szentelt tudományos konferenciája keretében. A kiállított alkotásokat ezután a belgrádi Milutin Bojić Könyvtárban is bemutatták, Újvidéken pedig az Egyetemi Kultúrális Központ szervezésében láthatta a közönség.

A rajzok és festmények harminchárom reprodukciója, három egységes részből áll: a városi élet, a tájkép és a tapasztalatok Golnikból.

A kiállítás szerzője szerint a tárlat több olyan alkotást foglal magába, amelyek a portrét és az önarcképet reprezentálják, ahol a művész magát és művészi kreativitását mutatja be, akinek profilja saját magára nézve, átgondolt és erős művészként tükröződik, és akinek tehetsége fogja majd megjelölni a film és az irodalmi kreativitás egy egész korszakát.

A kiállítás május 18-ig tekinthető meg.

Kör Galéria: Hódolat Živojin Žika Pavlović képzőművészeti alkotásainak

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából