Kultúra

A „Kör” Képzőművészti Kolónia idén ikonfestőket látott vendégül

Bogdanović Zorana | 2019. május. 13. | 12:13 | Kultúra

Óbecse község Idegenforgalmi Szervezete az elmúlt hétvégén megszervezte az ötödik „Kör” Képzőművészeti Kolóniát, amely idén 25 festőt vonzott Szerbia egész területéről.

Az óbecsei, a törökbecsei, az újvidéki, a péterrévei, a zentai, a nagybecskereki, az úrszentiváni és a belgrádi művészek, műveiket három témára alapozták: Vajdasági tanyák, Tisza – a Pannon szépség és Tavasz Óbecsén.

Az idei képzőművészeti kolónián részt vett a „Sveti Prohor Pčinski” Művészeti kolónia tíz tagja is Belgrádból, amit Branka Aćimović-Grčić alapított, 1990-ben. A klasszikus ikonfestési technika mellett, ezek a művészek freskó-festészettel, mozaik-készítéssel, régi képek, ikonok és kolostorok konzerválásával és restaurálásával, valamint miniatúrával és enkausztikával, azaz viaszfestéssel is foglalkoznak.

A háromnapos Képzőművészti Kolóniát Óbecsén egy kiállítással koronázzák meg, amit az Idegenforgalmi Szervezet a hónap végén, vagy a jövő hónap elején, a Városi Múzeumban szervez meg.

A „Kör” Képzőművészti Kolónia idén ikonfestőket látott vendégül

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából