Közélet

A konténerek és szemeteskannák megsemmisítése miatt a kár több, mint 200.000 dinár

Bogdanović Zorana | 2019. május. 14. | 10:20 | Közélet

A Tiszamente-Óbecse vállalat felmérése szerint, az év elejétől két 1.100 literes műanyag utcai konténert, és mintegy 80 háztartási szemeteskannát tettek tönkre, Óbecse község területén. A becslések szerint a vállalat vesztesége ezáltal több, mint 200.000 dinár.

A cég igazgatója felkéri a polgárokat arra, hogy lelkiismeretesen használják a háztartási szemétgyűjtőket, mivel ezek megsemmisülése leggyakrabban gondatlanságból, illetve a nem megfelelő hulladék belehelyezése miatt történik.

Semmivel sem jobb a helyzet a másodlagos szemétgyűjtő zsákokkal melyekben, a Tiszamente vállalat állítása szerint, a polgárok házi és kerti szemetet gyűjtenek, a műanyagpalackok, az üveg, a karton és az alumínium helyett.

A Tiszamente-Óbecse vállalat 13.000 kétnyelvű értesítést oszt majd szét, melyeken az év végéig, fel van tüntetve a másodlagos hulladékgyűjtő zsákok elvitelének ideje, Óbecse község területén.

Ebből a cégből rámutatnak arra, hogy a zsákokat egy speciális jármű gyűjti, nem egyidőben a szemetes kannákkal. A Tiszamente nyári munkaideje 6-tól 14 óráig tart, így a polgároknak időben el kell készíteniük a zsákokat, amelyek kizárólag és teljes mértékben másodlagos hulladékkal vannak kitöltve. Dreán és Mileševón a zsákokat, a háztartási hulladékkal egyidejűleg szállítják el.

A konténerek és szemeteskannák megsemmisítése miatt a kár több, mint 200.000 dinár
Még több hír ebből a kategóriából