Kultúra

62. alkalommal hétfőtől „Májusi játékok” Óbecsén

Bogdanović Zorana | 2019. május. 16. | 12:13 | Kultúra

Hétfőn, május 20-án, 11.30-kor ünnepélyesen elkezdődik a Nemzetközi Gyermek és Ifjúsági Színjátszó Fesztivál. A 62. Májusi játékok versenyprogramja május 24-ig tart, és az óbecsei Városi Színház színpadán, hat gyermek és hat ifjúsági előadást láthat a közönség.

A háromtagú zsűri, Jelena Bogovac, Mészáros Árpád és Hana Selimović, döntik el, hogy mindkét kategóriában, ki lesz a fesztivál győztese.

Az idei fesztivál szelektora a művészetek doktora Aleksandar Đinđić volt, aki az 55 benevezett darab közül 12 előadást választott ki. A résztvevők Belgrádból, Tuzláról, Szabadkáról, Nišből, Bogatićról, Inđijából, Kúláról, és Jagodinából érkeznek, a házigazda város pedig három előadással szerepel.

A „Májusi játékok” keretében megrendezésre kerülnek PR és újságírói műhelymunkák, amelyek középiskolásoknak és az általános iskola idősebb tanulóinak szólnak. Az érdeklődők a fesztivál Facebook oldalán jelentkezhetnek, az online űrlap kitöltésével.

A fesztivált ünnepélyes díjkiosztóval zárják, majd a nyertesek tiszteletére bemutatásra kerül a „Kiss” című zenés komédia, az Alice in WonderBand előadásában.

Hétfőn, május 27-én, az óbecsei Városi Színházban megtartják az óvodások színjátszó szemléjét is.

62. alkalommal hétfőtől „Májusi játékok” Óbecsén

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából