Közélet

KÖRKÉRDÉS: Mi a véleményük az egyészségügyi dolgozók megajándékozásáról?

Ljubojev Vukašin | 2019. május. 16. | 12:16 | Közélet

Az április 3-án elfogadott új egészségügyi törvény szerint az egészségügyi dolgozók, készpénz kivételével, elfogadhatnak ajándékokat, amelyek egyéni értéke nem haladhatja meg az átlagbér 5%-át, azaz a 2.726 dinárt. Az ajándék összértéke nem haladhatja meg a 462 eurót.

És amíg egyesek úgy gondolják, hogy az orvosoknak és az ápolónőknek teljesen törvényes ajándékot adni, mások úgy vélik, hogy ők is, mint minden más munkavállaló fizetésért dolgoznak, és ez a jogi megoldás lehetőséget ad a korrupció legalizálására.

A „hála-ajándékozásól” szóló törvény megosztotta a szerbiai közvéleményt, amiről mai közvélemény-kutatásunk során mi is meggyőződhettünk, ugyanis az óbecseieknek is ellentétes véleményük van erről a témáról.

KÖRKÉRDÉS: Mi a véleményük az egyészségügyi dolgozók megajándékozásáról?

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából