Közélet

Tizenegy óbecsei 1.134 alkalommal adott önkéntesen vért

Bogdanović Zorana | 2019. május. 17. | 11:52 | Közélet

Nyolc óbecsei polgár, akik töbszörös önkéntes véradók, a Vöröskereszt Hete és az Önkéntes Véradók Nemzetközi Napja alkalmából, elismerést kaptak, a több évtizedes humánus tevékenységükért.

Dragan Tošić, Óbecse község elnöke és Marijana Ćalović, a Vöröskereszt titkára, köszönetüket fejezték ki  mindazoknak, akik hozzájárultak e nemes misszió fejlesztéséhez Óbecsén.

A díjazottak, Rajko Plačkov, Bácsföldvárról, aki 124 alkalommal adott vért, továbbá az óbecsei Kupcsó Zoltán, aki 119-szer, Székács József, aki 107-szer, Szabó Tibor, aki 104-szer, Pakai László és Milorad Živkov Aksin 103 alkalommal adott vért önkéntesen, valamint Milosav Jovanović, aki kereken 100-szor. Elismerésben részesült az óbecsei Goranka Spajić is, aki eddig 62 alkalommal adott vért.

Néhányan nem tudtak részt venni az ünnepélyes díjátadón,  Vojislav Stankov, aki 112-szer adott vért, Nikola Carević és Mándity Imre, akik 100 alkalommal vettek részt az önkéntes véradáson, nekik az elismerés később lesz átadva.

Óbecse község területén több, mint 600 aktív önkéntes véradó él.

Az önkéntes véradási akciót legközelebb szerdán, május 22-én szervezik meg, Óbecsén, a Đorđe Predin Badža Sportközpontban, nyolc és 12 óra között.

Tizenegy óbecsei 1.134 alkalommal adott önkéntesen vért

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából