Közélet

„Muzeji za 10”: Csillagászati est a Városi Múzeumban

Bogdanović Zorana | 2019. május. 20. | 11:44 | Közélet

Az óbecsei Városi Múzeum csillagászeti estjének, amit a múlt szombaton tartottak meg a „Muzeji za 10” nemzetközi rendezvény keretein belül, majdnem 200,  különböző korosztályú látogatója volt.

A műsort a „Múzeumok, mint a kultúra központja – a hagyomány jövője” szlogennel egy kiállítással nyitották meg, melynek témái az égitestek és a csillagászat voltak. A legfiatalabb látogatók műhelymunkán keresztül, különböző tárgyak kidolgozásával, bővíthették és tökéletesíthették tudásukat.

A műhelymunkák alatt, amelyeket az iskolások részére, az Öko-Becse Polgári Egyesület tartott, a gyakorlati munka mellett, a látogatók azt is megtapasztalhatták, hogyan látják  a világűrt a gyerekek.

Az óbecsei Városi Múzeum ezzel a programmal arra törekedett, hogy egyesítse a kreativitást a tudással, a látogatóknak lehetőségük volt részt venni az alkotásban, ötleteket cserélhettek és kommunikálhattak is egymással. A program ezen része iránt nagy volt az érdeklődés.

A csillagászati est látogatóinak a műhelymunkán keresztül lehetőségük volt megismerkedni a „Ruđer Bošković” Csillagászati Társaság teleszkópjának működésével, a későbbikben pedig  a Múzeum udvarán ennek az optikai eszköznek a segítségével fürkészhették az égboltot.

A rendezvényt a Kultúrális és Tájékoztatatási Minisztérium égisze alatt tartották, a Bethlen Gábor és a Szekeres László Alapítványok támogatásával.  

„Muzeji za 10”: Csillagászati est a Városi Múzeumban

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából