Kultúra

Az „Óbecse éjjel” rendezvénysorozatot idén is adományokból fedezik

Bogdanović Zorana | 2019. május. 30. | 11:19 | Kultúra

A sorrendben harmadik „Bečej noću”, azaz „Óbecse éjjel” elnevezésű rendezvénysorozat június 14-én és 15-én lesz megtartva Óbecsén, a Felszabadulás téren.

A látogatóknak alkalmuk lesz élvezni a Parni Valjak, a S.A.R.S. együttes, a magyarországi Ladánybene 27 együttes, Dejan Cukić és Jelena Gavrilović koncertjét, a legkisebbeket pedig Tijana Dapčević és a Čarolija Gyermekkórus szórakoztatja, a rendezvény második napján, azaz június 15-én. Az est éjfélkor tűzijátékkal zárul.

Pénteken, június 14-én, az óbecsei Városi Színházban rövidfilm-bemutatót tartanak, majd ezt követően kihírdetik a pályázat győztesét, akinek nyereménye 50.000 dinár.

A fesztivál másnapján, 18 órától a Kör Galériában, megnyitják, mintegy harminc művész képkiállítását, akik június 13-tól 15-ig, Tijana Grujić vezetésével, részt vesznek a nemzetközi festmény-kolónián Óbecsén. A rendezvénysorozat keretein belül díjkiosztót is szerveznek, melyen a díjazottak „Vlada Divljan” elismerésben részesülnek, az idei kitüntetettet pedig plakettel és 50.000 dinárral jutalmazzák.

Június 15-én, a koncert napján megváltozik a közlekedési rend is Óbecsén.

Ami a taxisokat illeti, őket a koncert napjára a Zöldfás utcába költöztetik, a városháza mögötti parkolók, a Danilo Kiš utcában, és az áruház mögöttiek is, pedig a VIP vendégeknek lesznek fenntartva.

A rendezvényre Óbecse község a Tartományi Kultúrális Titkárságtól 500.000 dinárt kapott, a többi költséget pedig adományokból fedezik. A becslések szerint a fesztivál összköltsége, mint az előző években is, körülbelül 8 millió dinárt tesz ki.

Az „Óbecse éjjel” rendezvénysorozatot idén is adományokból fedezik

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából