Turizmus

Óbecse ISZ:Szakmai továbbképzések a jövendőbeli turisztikai technikusoknak

Bogdanović Zorana | 2019. május. 31. | 11:28 | Turizmus

Óbecse község Idegenforgalmi Szervezete csütörtökön a Képviselő-testület nagytermében egynapos továbbképzést szervezett a Közgazdasági-Kereskedelmi Iskola turisztikai technikusi szakának.

Snežana Štetić, Szerbia Idegenforgalmi Útmutatói Szövetségének elnöke és az Újvidéki Természettudományi és Matematikai Karának professzora, előadásának egy részét a turizmusra és idegenforgalmi piacra, valamint a szerbiai és az óbecsei új turisztikai termékekre vonatkoztatta, de a tanulók azt is megtudhatták, hogyan válhatnak vezetőkké az önkormányzat turizmusának jövőbeli fejlesztésében.

Az előadás második részében a tanulók megismerkedhettek a különféle idegenforgalmi szakmákkal, melyek tanulmányaik után rendelkezésükre állnak.

A tanulók többsége az idegenvezetői munka iránt érdeklődött. A statisztikai adatok szerint Szerbiában a legkeresettebbek azok, akik ismerik az angol és a német nyelvet. Másfelől, a tapasztalat azt mutatja, hogy egy idegenvezető egy szezon alatt 5.000-től 10.000 eurót is megkereshet.

Óbecse ISZ:Szakmai továbbképzések a jövendőbeli turisztikai technikusoknak
Még több hír ebből a kategóriából