Közélet

A Labud Pejović IEI három épületének felújítása, 5,4 millió dinárért

Bogdanović Zorana | 2019. június. 11. | 11:34 | Közélet

Az óbecsei „Kolibri” óvoda és a péterrévei „Makadi” óvoda energetikai felújítására Óbecse a Tartományi Oktatási Titkárságtól összesen 2.900.000 dinárt kapott.

Egymillió dinár értékben lecserélik az elavult, fából készült nyílászárókat Péterrévén, vagyis 10 PVC ablakot és egy ajtót építenek be.

Óbecsén a központi épületben, 1,9 millió dinárért 19 új PVC ablak lesz beépítve, mondta Sandra Popov, a Gazdasági, Fejlesztési és Környezetvédelmi Osztály vezetője, hozzátéve, hogy mindkét épületben egyúttal a festési és a homlokzat felújításának munkálatait is elvégzik.

Popov elmondta azt is, hogy a közbeszerzést az elkövetkező időszakban írják ki, a terv pedig az, hogy a munkálatokat a nyár folyamán végezzék el, amikor kevesebb gyermek tartózkodik az iskoláskor előtti intézményekben. A Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény igazgatónője, Tatjana Mitić azt mondta, hogy az intézmény vezetősége az óvodai munkát úgy szervezi meg, hogy az megfeleljen a felhasználóknak és az aktuális munkálatoknak is.

Mitić elmondta még, hogy a Magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság anyagi támogatásának köszönhetően, a Bethlen Gábor Alapítvány és a Magyar Nemzeti Tanács együttműködésével, Újfaluban a „Szivárvány” óvodát is felújítják, a munkálatok értéke 2,5 millió dinárt tesz ki.

A helyi önkormányzat bejelentése alapján nem ez lesz az egyetlen tervezett beruházás.

Egyébként Óbecse község az év folyamán a Tartományi Oktatási Titkárságtól 2.900.000 dinárt kapott a Petőfi Sándor Általános Iskola homlokzatának karbantartására és a fából készült nyílászárók lecserélésére, továbbá 2.210.000 dinárt a Bratstvo Általános és Középiskola szanitáris csomópontjának és étkezőjének felújítására.

A Labud Pejović IEI három épületének felújítása, 5,4 millió dinárért

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából