Politika

Eltörölték az ítéletet a hídról – a tárgyat újbóli felülvizsgálatra küldték

Bogdanović Zorana | 2019. június. 27. | 11:22 | Politika

A Legfelsőbb Kasszációs Bíróság eltörölte az Újvidéki Kereskedelmi Fellebbviteli Bíróság végleges ítéletét, amely szerint Óbecse önkormányzatának 44 millió dinárt kell kifizetnie a Tartományi Pénzügyminisztériumnak az elvesztett bírósági per után, az igénybe vett és nem törlesztett hitel fejében, a szállítási költségekre, továbbá a híd leszerelésére, amelyet Óbecse és Törökbecse között kellett volna felszerelni, de végül Adára került.

Óbecse önkormányzata fellebbezést nyújtott be, és június 24-én megérkezett a Legfelsőbb Kasszációs Bíróság határozata, melynek értelmében a felülvizsgálatot elfogadták, és eltörtölték a végleges ítéletet.

A tavalyi év végén a helyi önkormányzat megállapodott a Tartományi Pénzügyminisztériummal, hogy az adósságot négy részletben fizeti ki, az elkövetkező négy évben, évente egy részletet. Óbecse község eddig 5 millió dinárt fizetett erre a célra.

Az Elsőfokú Bíróság minden tényt és körülményt kivizsgál a Legfelsőbb Kasszációs Bíróság által adott iránymutatásnak megfelelően, majd új ítéletet hoz meg.

Az Elsőfokú Bíróságnak többek között meghatározták, hogy állapítsa meg, hogy milyen protokoll lett aláírva Óbecse, Törökbecse, Ada és Csóka községek között, amelyben meg lett határozva, hogy a híddal kapcsolatos összes költséget, amit annak áthelyezése okozna Óbecsének és Törökbecsének, azokat az önkormányzatokat terheli, amelyek átveszik azt.

Eltörölték az ítéletet a hídról – a tárgyat újbóli felülvizsgálatra küldték

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

2019. június 27. | 23:13

Még több hír ebből a kategóriából