Kultúra

Ötven amatőr művész alkotott a „Szivárvány” 14. festőtáborán

Bogdanović Zorana | 2019. július. 1. | 12:05 | Kultúra

A Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör keretében működő Szivárvány festőcsoport 14. festőtáborán, a múlt szombaton, mintegy 50 amatőr művész vett részt, Vajdaság kilenc településéről.

A résztvevők idén is két helyen alkottak – a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkörben és az alsóvárosi Páduai Szent Antal római katolikus templom hangulatos kertjében.

A már hagyományos technikák mellett, mint amilyen a pasztell, az akvarell és az olajfestés, az idei tábort új technikákkal, intarziával és vitrázzsal gazdagították.

Az ilyen és ehhez hasonló festőtáborok ideális alkalmat nyújtanak arra, hogy az alkotók egymás között megismerkedjenek, megosszák egymással tapasztalataikat, és a munkájuk elvét. Az esemény gazdagsága az amatőr művészek sokféleségében tükröződik, akik Péterrévéről, Topolyáról, Botosról, Nagybecskerekről, Újvidékről, Padéról, Temerinből, Csókáról és Óbecséről érkeztek.

A szervezők külön örülnek annak, hogy az idei festőtábort  tökéletesebbé és magasztosabbá tették a fiatal festők.

A „Szivárvány” festőtábort a magyarországi Bethlen Gábor Alapítvány támogatta.

Ötven amatőr művész alkotott a „Szivárvány” 14. festőtáborán

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Csóka István Budapest

2019. júlis 1. | 06:30

Kedves Piroska Köszönöm a videót. Örülök, hogy egy ilyen aktív festő csoport vezetője vagy. Szép munkákat láttam, igaz csak egy-két pillanatra. Különösen a Csóka-i mester egyházi vonatkozású munkája tetszett. További jó munkát kívánok. István

Még több hír ebből a kategóriából