Mezőgazdaság

Lesz elég búza a hazai szükségletekre és exportra is

Bogdanović Zorana | 2019. július. 3. | 12:15 | Mezőgazdaság

„Szerbiában mintegy 570 ezer hektár búzatáblán várhatóan 2,7 millió tonna hozam terem, ami elegendő búzatermést biztosít a hazai igények kielégítésére, de körülbelül egymillió tonna exportot is lehetővé tesz” – mondta Đorđe Milićević, a Tartományi Kormány alelnöke, kedden, Csurogon, a hagyományos „Aratónap” rendezvényének megnyitóján.

A Vajdasági Szövetkezeti Szövetség szakmai szolgálata idén is kiszámította a búza termelési költségeit a 2018/2019-es évre.

A kataszteri hold után a csurogi földművesek két és fél-től három tonna búzatermés-hozamban reménykednek. A búzát, elmondásuk szerint, a héten le fogják aratni. Ami a minőséget illeti, az követi a hozamot.

Mile Vukoman, csurogi mezőgazdasági termelő kedden learatta a búzáját. Azt mondja, hogy a minőség kielégítő, és hogy a földművesek most a megfelelő árban reménykednek a munkájukért.

A Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke, Boško Vučurević elmondta, hogy Vajdaságban idén a búza várható hozama másfél millió tonna lesz, és hogy a 2019-es év első öt hónapjában mintegy 120.000 tonnát exportáltunk. Az export folytatódik, és a kereskedelmi többlettől függ az idei évben.

Lesz elég búza a hazai szükségletekre és exportra is

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából