Közélet

Péterréve: A strand tisztításával példát mutattak az egységről

Bogdanović Zorana | 2019. július. 8. | 12:34 | Közélet

Péterréve lakosai a strand tisztításával példát mutattak a falu generációinak egységéről. Ugyanis miután a Tisza visszatért medrébe, a folyóparton ágak és szemét maradt, amit mintegy hatvan helybeli lakos összegyűjtött. Így mindenki nagy örömére, a strand ismét a forró nyári napok kedvenc helye lett.

A strandot a korábbi években a Kecsege Egyesület halászai tisztították és tartották rendben, mivel ezen a helyen tartották a híres halász-maratont.

Az akciót az Iparosok Egyesületének támogatásával szervezték meg, és a lakosok mellett a falu teljes nem kormányzati szektora is segített.

Strandröplabda pályát és a mólót tavaly kapták Óbecse község Ifjúsági Irodájától. Ez egyébként a természet szerelmeseinek központja, akiknek nem esett nehezére, hogy munkájukkal hozzájáruljanak ehhez az akcióhoz.

Péterréve lakossága a település napját augusztus 10-én ünnepli, éppen ezen a helyen, a Tisza partján. A strand rendezésének akcióját a helyi önkormányzat is támogatta.

Végül hozzá kell tenni, hogy az összegyűjtött hulladék el lett szállítva a másodlagos nyersanyagok további szétválasztására, és hogy ezzel az akcióval a helybeliek egyértelművé tették, hogy mennyire ragaszkodnak a természet megőrzéséhez.

Péterréve: A strand tisztításával példát mutattak az egységről

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából