Turizmus

Több, mint ezer látogatója volt a bácsföldvári Falunapok rendezvényének

Ljubojev Vukašin | 2019. július. 15. | 11:05 | Turizmus

Bácsföldvár Helyi közössége, immár második éve szervezte meg, a Falu napjai rendezvényét. A nagy ünnepséget, amit Óbecse község is támogatott, továbbá az összes falusi egyesület és sportklub, az elmúlt pénteken és szombaton tartották, a Vojvodina Futball Klub stadionján, ahol a kedvezőtlen időjárás ellenére is, több, mint ezer helybeli és környékbeli település lakosai gyűltek össze.

A bácsföldvári „Đina” Humanitárius Egyesület kreatív műhelyeket, sport- és társasjátékokat szervezett,  „Játsszunk együtt” elnevezéssel, amelyet a legfiatalabbaknak szántak, de a fogyatékkal élő gyerekek is részt vehettek benne. A kicsinyek élvezték a barátkozást és a játékokat, és a sportakadályokon, a sportműhelyeken, valamint a Labud Pejović Iskoláskor Előtti Intézmény műhelymunkáin, több, mint 200 kisgyermek vett részt.

Sampite gyorsevő verseny, szkander, sörivő verseny – ezekben a kategóriákban mérhették össze erejüket a rendezvény látogatói. Ám a legnagyobb harcot, kulináris fronton vívták. A sertésgulyás 26 bográcsban főtt.

A rendezvényt még tökéletesebbé tette a Nők Egyesületének eladással egybekötött kézimunka-kiállítása. A szervezők, elmondásuk szerint, elégedettek a résztvevő látogatók létszámával, és azt tervezik, hogy jövőre még gazdagabb, különlegesebb és különfélébb programot szerveznek. Ugyanakkor reménykednek a tömegesebb részvételben, úgy a látogatókat, mint a főzőverseny résztvevőit illetően.

Több, mint ezer látogatója volt a bácsföldvári Falunapok rendezvényének

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából