Turizmus

A kis úszóobjektumok kikötője augusztustól már működni fog

TV Bečej Redakcija | 2019. július. 31. | 10:46 | Turizmus

A Magyarország-Szerbia határon átnyúló IPA projektnek köszönhetően, amit Algyő, Csongrád és Óbecse közösen valósít meg, városunk hamarosan új kikötővel gazdagodik, kis úszóobjektumok részére.

A Tisza magas vizállása miatt, a tervezettől eltérően, a kis kikötő építési munkálatai késnek, de a létesítmény várhatóan augusztusban már működni fog. Ez megteremti a feltételeket a vízi és a nautikai turizmus fejlődéséhez a Tiszán, amely három évvel ezelőtt, ismét nemzetközileg is hajózható folyó lett.

Algyő községben, a partnervárosban, a kikötő már kiépült, és megvannak az első látványos eredményei is. Az előző idényekhez képest, megnövekedett az idelátogatók száma.

A lebegő kikötő Óbecsén 230 négyzetméter területet foglal majd el, irodahelyiséggel, szanitáris csomóponttal és teakonyhával, és rá lesz kapcsolva az elektromos, a vízvezeték és a szennyvízelvezető hálózatra. Ami a befogadóképességét illeti, itt körülbelül 20 közepes és mintegy 50 kisebb úszóobjektum köthet ki. A projekt összértéke fél millió euró, ebből a beruházás Óbecsén 172.000 eurót tesz ki.

A kis úszóobjektumok kikötője augusztustól már működni fog

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából