Közélet

A bácsföldvári beagle-kutyák három kontinensen is jelen vannak

Bogdanović Zorana | 2019. augusztus. 8. | 9:40 | Közélet

Azt, hogy a kutya az ember legjobb barátja, igazolja a bácsföldvári Klajić család is, akiknek udvara vidám és játékos beagle és kifinomult cavalier kutyák ugatásától hangos.

Dejan és Gordana, akik két gyermek, a hatéves Nemanja és a másfél éves Strahinja szülei, a munka és a családi kötelezettségek mellett a „Ready for a party” nevű kutyatenyészet vezetői is.

A családfő azt mondja, hogy egész életében kutyák között élt. Egykor, amikor még édesapja állattenyésztéssel foglalkozott, tele volt az udvar vajdasági pulikutyával, akikkel, emlékezett vissza, mindig nagyon szeretett barátkozni. Ők mégis a beagle kutyafaj mellett döntöttek, 12 évvel ezelőtt, azért, mert ezek a vadászkutyák nagyon vidámak és energikusak.

Ma a  „Ready for a party” kutyatenyészetben mintegy húsz beagle kutya van. Tenyészetükből három kontinensen is élnek kutyák, a saját soraikból pedig hét nemzetközi bajnok került ki, egy európai junior, három multi-bajnok, de fiatal és felnőtt nemzetközi bajnokságokon is részt vettek.

Feleségének, Gordanának az volt a vágya, hogy Cavalier King Charles spániel kutyáik is legyenek, amelyek nagyon kötődnek az emberekhez, vidámak, szórakoztatóak és kiváló kísérők. Az ő kezdeményezésére 2010-ben a családi otthont tökéletesítették ezekkel a kutyákkal. Anyai kötelezettsége miatt azonban, a másfél éves kisfiuk Strahinja születése óta, a cavalier kutyákat férje, Dejan gondozására bízta.

Nagy segítséget nyújt a családnak Dejan édesapja is, aki szintén gondoskodik a kutyákról, olyankor, amikor ők nincsenek otthon. Ez a hagyomány, a dolgok jelenlegi állása szerint, még sokáig megmarad a Klajić családban, mivel a legidősebb fiuk, Nemanja is, nagy érdeklődést mutat a kutyák iránt. Első kutyakiállítására már négy hónapos korában elvitték.

Arról, hogy a Klajić családnak a kutyák egészsége a legfontosabb, tanúskodik az a tény, hogy az állatokat Csehországban vizsgáltatták genetikai betegségek ellen. Terveik nagyok, és a kapacitásbővítésről szólnak, továbbá folytatják a munkát, mindkét kutyafajta egészséges vonalának minőségi tenyésztésére.

A bácsföldvári beagle-kutyák három kontinensen is jelen vannak
Még több hír ebből a kategóriából