Kultúra

„Bečej Folk Fest”: 12 ország néptánc-csoportjai lépnek fel

Bogdanović Zorana | 2019. augusztus. 9. | 11:30 | Kultúra

A Negyedik Nemzetközi „Bečej Folk Fest”, a „Đido” Kultúrkör szervezésében kedden, augusztus 13-án kezdődik és péntekig, augusztus 16-ig tart.

A Felszabadulás téren, Óbecse belvárosában, az említett napokon, 12 ország néptánc-csoportjai lépnek fel – Egyiptomból, Oroszországból, Grúziából, Mexikóból, Szlovéniából, Magyarországról, Spanyolországból, Romániából, Bulgáriából, Franciaországból, Bosznia-Hercegovinából, Észak-Macedóniából és Szerbiából.

A „Folk Fest” idén is több, mint 500 résztvevővel dicsekedhet, és még egy újdonsággal is.

A fesztivál első napja lesz a legtömegesebb, ami a néptáncosokat illeti. Fellépnek ugyanis Bulgária, Mexikó, Magyarország, Grúzia, Egyiptom, Spanyolország, valamint Koszovó és Metohija táncegyüttesei.

A második napon Franciaország, Oroszország, Románia, Észak-Macedónia, Bosznia-Hercegovina, Koszovó és Metohija, valamint a „Petőfi Sándor” Magyar Kultúrkör néptáncosai mutatkoznak be.

A harmadik napon ismét fellép Grúzia, Oroszország, Egyiptom, Macedónia, majd Szlovénia és a pancsovai „Stanko Paunović” Kultúrkör táncegyüttesei.

A „Folk Fest” utolsó napján, a közönségnek alkalma lesz élvezni az orosz, a szlovén, az egyiptomi, a mecedón és a grúz néptáncosok fellépését. A fesztivál ideje alatt a házigazdák, a „Đido” Kultúrkör tagjai is táncolnak.

Idéntől a  „Bečej Folk Fest” az UNESCO égisze alatt zajlik, ami bizonyítja a program és a szervezés minőségét, emelte ki Sekulić büszkén.

Emlékeztetünk arra, hogy a „Bečej Folk Fest” megtalálható a Folklórfesztiválok Szövetségének, a CIOFF-nak a naptárában, és hozzáférhető a világ minden néptáncegyüttese számára, így az elkövetkező években, várhatóan még több külföldi tánccsoport vesz majd részt fesztiválunkon.

„Bečej Folk Fest”: 12 ország néptánc-csoportjai lépnek fel

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából