Kultúra

A „Garden Quartet” telitalálat volt az óbecseiek számára

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 9. | 12:09 | Kultúra

Az óbecsei Népkönyvtár nyári színpadán, a szabad ég alatt megtartott Garden Quartet koncert, csütörtökön este, telitalálat volt az óbecseiek számára, amit bizonyít az a tény, hogy az intézmény udvara zsuffolásig megtelt.

A vonós-négyes 2006-ban alakult Szabadkán, és hogy milyen céllal jött létre ez a multikulturális négyes, azt Zsiga Pál, az együttes egyik tagja mondta el.

A szabadkai négyes számára a klasszikus zene áll az első helyen, de Zsiga Pál elmondása szerint, mesterien adnak elő egyéb zenei műfajokat is. Az óbecsei közönség meg is győződhetett effelől, mert a zenekar repertoárján a barokk zene, de a mai legújabb pop slágerek is hallhatóak voltak. Ez a koncert minden korosztály igényeit kielégítette.

A „Garden Quartet” megnyerte a magyarországi Baján, a 2007-es Nemzetközi Szalonfesztivál fődíját. Részt vettek a felújított szabadkai Zsinagóga megnyitóján, de bemutatkoztak Budapesten is. Óbecse után, további vendégszerepléseket terveznek.

 

A „Garden Quartet” telitalálat volt az óbecseiek számára

Szóljon hozzá

CAPTCHA code

Hozzászólása előtt olvassa el a feltételeket:

Káromkodást-, sértő-, vulgáris-, fenyegető, rasszista vagy soviniszta elemeket tartalmazó hozzászólásokat nem jelentetünk meg. Kérjük, hozzászólásakor figyeljen oda a helyesírásra. Tilos a hamis bemutatkozás illetve valótlan adatok beírása a mezőkbe. A nagy betúkkel írt szövegek nem kerülnek jóváhagyásra. A hozzászólásokban megjelentetett szövegek a hozzászólást író saját véleménye. A hozzászólások a szerkesztő jóváhagyása után kerülnek megjelentetésre.

Még több hír ebből a kategóriából