Turizmus

A fiákeres felvonuláson mintegy 70 vajdasági ló vett részt

Ljubojev Vukašin | 2019. augusztus. 12. | 12:04 | Turizmus

A bácsföldvári „Gradištanski lipicaner” Lótenyésztők Egyesülete, hetedik alkalommal szervezte meg sikeresen, a Fiákeres napok rendezvényét, Varga László tanyáján, több mint 70 ló részvételével.

A rendezvényen képviseltette magát a vajdasági lókedvelők szinte minden nemzedéke, akiket még a rekkenő hőség sem akadályozott meg abban, hogy nagy számban ellátogassanak a Fiákeres napok rendezvényére, ki nézőként, ki pedig résztvevőként.

A lovas rendezvényen 19 egyes fogat, 30 kettes fogat, 3 hármas fogat és 4 négyes fogat vett részt. A fogatokon kívül a felvonuláson 12 felnőtt lovas és 10 gyermeklovas  is képviseltette magát.

Az egyes fogatúak és a kettes fogatúak között a torontálalmási Boris Mijalkovski bizonyult a legjobbnak, a hármas fogatúak között a nádaljai Milan Kostić volt a legjobb, míg a négyes fogatúak között a legjobbnak járó díjat, a tiszaszentmiklósi Mladen Popov kapta.

A Fiákeres napok rendezvényének egyik célja, hogy a fiatalabb nemzedékre is átruházzák a lovak iránti szeretetet.

A házigazda család, akik már három éve, minden évben megvendégelik a résztvevőket és a látogatókat is, idén is gazdag ételkínálattal kedveskedtek a vendégeknek.

A fiákeres felvonuláson mintegy 70 vajdasági ló vett részt
Még több hír ebből a kategóriából